Протягом грудня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала дві політичні реклами на місцевому телеканалі на користь потенційних кандидатів у президенти Олександра Шевченка та Арсенія Яценюка, телепередачу «Час справедливості з Олегом Ляшком», ефіри з трьома імовірними кандидатами, відеосюжет про візит Іллі Киви на Волинь та відеосюжети негативного змісту про чинного президента.

Протягом грудня 2018 року на місцевому телеканалі «Аверс» фактично кожного дня транслювали відеоролики з ознаками політичної реклами на користь потенційних кандидатів у президенти Олександра Шевченка та Арсенія Яценюка.

У відеоролику Олександра Шевченка ідеться про його передвиборну програму «Країна гідності і правди». У ролику потенційний кандидат у президенти заявляє, що «чинна влада довела країну до зубожіння», розповідає про рівень заробітних плат та пенсій в Україні, про «багатих, які мають поділитись з бідними», про конкуренцію між роботодавцями на ринку праці.

30.12.2018 News Volyn tv 1

Відеоролик з Арсенієм Яценюком розпочинається фразою «Служити своїй країні – це честь і відповідальність». У рекламному ролику ідеться про зупинення дефолту у 2014 р. завдяки зусиллям уряду на чолі з Яценюком, піднімаються питання зарплат, пенсій, енергоресурсів, економіки. Основний акцент – на діяльності партії «Народний Фронт». Завершується відеоролик словами «Україна є. Народний Фронт діЄ».

30.12.2018 News Volyn tv 2

Разом з тим, активізувався на місцевому телебаченні і потенційний кандидат у президенти Олег Ляшко. На волинському телеканалі «Аверс» щовівторка о 19:00 виходить телепрограма «Час справедливості з Олегом Ляшком». У програмі йдеться про буденні проблеми українців та як Радикальна партія Олега Ляшка на чолі зі своїм лідером намагається їх вирішувати.

30.12.2018 News Volyn tv 3 1

На місцевому телеканалі «Аверс» у спецпрограмах «На часі гості» та «На часі позиція» протягом грудня було зафіксовано чотири телеефіри з трьома імовірними кандидатами на пост президента: з Олександром Шевченком (2 ефіри), Арсенієм Яенюком та Русланом Кошулинським.

У першому телеефірі ведуча телеканалу «Аверс» спілкувалася з Олександром Шевченком про воєнний стан в Україні, про вибори, «євробляхи», ціни на газ, енергоносії, економічну ситуацію в державі, бюджет на 2019 рік тощо. Під час розмови неодноразово звучала критика на адресу президента та уряду.

Друге телеінтерв’ю з Олександром Шевченком стосувалося менше політичних тем, а більше мова йшла про Шевченка як бізнесмена. Втім, на початку ефіру ведуча телеканалу «Аверс» представила Олександра Шевченка як народного депутата України від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та згадала, що він став переможцем праймеріз «УКРОПу». Під час розмови ішлося про відпочинковий комплекс «Буковель».

На тому ж телеканалі «Аверс» протягом грудня було виявлено ще два телеефіри в форматі розмов з імовірними кандидатами на посаду президента в рамках їх візитів на Волинь. Йдеться про політиків Арсенія Яценюка («Народний Фронт») та Руслана Кошулинського (ВО «Свобода»).

Розмова з Прем’єр-міністром України 2014-2016 рр. та лідером партії «Народний Фронт» Арсенієм Яценюком в ефірі телеканалу «Аверс» розпочалася зі спогадів подій 2014 р., коли в Україні тривав «Євромайдан» та діяльності тодішнього уряду в революційних умовах. На продовження ефіру телеведуча розмовляла з Яценюком про ціни на газ, газові контракти, економіку в Україні, про війну в державі тв воєнний стан, про ЄС і НАТО тощо.

30.12.2018 News Volyn tv 4

Під час телеефіру ведучий телеканалу «Аверс» представив Руслана Кошулинського як голову секретаріату ВО «Свобода». Розпочався ефір із розмови про «формулу українського політичного щастя». Крім цього, говорили про війну в Україні, воєнний стан, церковну політику, про роботу правоохоронних органів та судів в Україні тощо.

30.12.2018 News Volyn tv 5

На іншому місцевому телеканалі – «12 канал» – у грудні було виявлено сюжет про візит потенційного кандидата в президенти Іллі Киви на Волинь. У сюжеті розповідається, що в рамках свого регіонального візиту лідер Соціалістичної партії України побував у містах Володимир-Волинський та Ківерці, де проводив зустрічі з ветеранами Афганістану та кандидатами на посаду голів та кандидатами у депутати рад ОТГ, які брали участь у виборах 23 грудня. У сюжеті також ідеться про те, що під час свого візиту Ілля Кива наголошував на своєму намірі брати участь у президентських виборах як кандидат.

30.12.2018 News Volyn tv 6

Разом з тим, у грудні на місцевому телеканалі «Аверс» було виявлено декілька відеосюжетів негативного змісту про чинного президента. Один із таких матеріал вийшов в ефір під назвою «Порошенко домовляється з кандидатами в Президенти». В сюжеті йдеться, що президент Петро Порошенко почав домовлятися із іншими потенційними кандидатами у президенти, зокрема, Андрієм Садовим та Святославом Вакарчуком у питанні підвищення власного рейтингу за їх рахунок, щоб наздогнати ще одну імовірну кандидатку Юлію Тимошенко. Крім того, у сюжеті йдеться і про рейтинги інших майбутніх кандидатів на виборах.

30.12.2018 News Volyn tv 7