Зростання тарифів змушує замислитися над енергозбереженням. Щоб навчити лучан економити у побуті до 30% енергетичних ресурсів, Громадянська мережа ОПОРА розповіла про правила заощадження води, електроенергії та тепла. Інформаційна зустріч «Енергоефективність – крок до економії» відбулася 15 лютого.

Представники ОПОРИ поділились порадами енергозбереження на кухні, у ванній кімнаті та у квартирі загалом.

Для прикладу, в чайнику слід гріти тільки необхідну кількість води та регулярно видаляти накип, щоб під час роботи споживалося менше енергії. Прати речі рекомендується у холодній воді, адже 90% енергії, яку витрачає пральна машина, йде на підігрів води. Перед тим, як прибирати, слід переконатися, що мішок пилосмока порожній: на третину заповнений мішок для збору пилу погіршує всмоктування приладу на 40%.

Лучани поділились власним досвідом заощадження. Наприклад, вимикати світло у порожньому приміщенні, вимикати з розетки ґаджети, коли вони заряджені. Таким чином заощаджується електроенергія та «продовжується життя» батареї.

16 02 17 01

Окрім загальновідомих порад щоденної економії енергетичних ресурсів, представники ОПОРИ розповіли про додаткові можливості за умови створення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку). «Стати головою свого будинку – це не просто отримати роботу. Ви з іншими співвласниками зможете створювати комфорт навколо себе», – прокоментувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія.

На згадку про захід учасники інформаційної зустрічі отримали матеріали з порадами економії енергоресурсів вдома, підготовленими за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». 

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.