Іваничівський районний суд Волинської області задовольнив позовну заяву політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» щодо зміни виборчого округу кандидата у депутати Оксани Ткачової на перших виборах до Павлівської сільської ради об’єднаної громади, які пройдуть цієї неділі, 18 грудня. Про це спостерігачам ОПОРИ стало відомо у понеділок, 12 грудня.

До Іваничівського районного суду Волинської області звернулась Іваничівська районна організація політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з адміністративним позовом до Павлівської сільської виборчої комісії.

У заяві позивач просив скасувати Постанову № 3 Павлівської ТВК про реєстрацію кандидата у депутати до Павлівської сільської ради об’єднаної територіальної громади по виборчому округу №12 Оксани Ткачової і, натомість, зареєструвати кандидата згідно з її особистою заявою у виборчому окрузі №14.

Розглянувши позовну заяву, Іваничівський районний суд постановив позов задовольнити повністю. Тобто у суді вирішили: відмінити Постанову №3 Павлівської сільської виборчої комісії в частині реєстрації кандидатом у депутати у одномандатному виборчому окрузі № 12 від політичної партії  «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Оксани Ткачової; зобов’язати Павлівську сільську ТВК зареєструвати Оксану Ткачову кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі № 14.

Відповідне рішення суд прийняв, керуючись Законом України «Про місцеві вибори», ст. 17, 69, 70, 87, 122, 160-163, 172 КАС України.

 

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.