На Вінниччині на одній із ДВК Лука-Мелешківської ОТГ було виявлено, що в бюлетенях не було надруковано прізвище одного з кандидатів у депутати.

На ДВК №050157, що знаходиться в с. Лука-Мелешківська, виявили, що в бюлетенях по виборчому округу №2 не було прізвища одного з кандидатів у депутати. Ним виявилася Валентина Бевз, кандидатка у депутати від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Члени ДВК повідомили голову ТВК та склали акт з приводу цього випадку.

Територіальна виборча комісія вирішила додрукувати коректні бюлетені. Процес голосування не було припинено.

За словами голови ТВК Юрія Шалінського, помилку в бюлетенях побачили вже після початку процесу голосування.

«Зранку подзвонила голова ДВК і повідомила про ситуацію. Процес голосування не зупиняли, я порекомендував голові ДВК пояснити ситуацію виборцям, які прийшли голосувати, що виникла технічна помилка і що ТВК наразі працює над тим, як її виправити законним шляхом. Якщо вони (виборці) мають бажання проголосувати за кандидата, прізвище якого помилково не вказали у бюлетені, можуть зачекати кілька годин. Якщо вони з розумінням до цього поставляться, то це їхнє рішення», - прокоментував Юрій Шалінський.

Голова ТВК зазначив, що ТВК звернулася до ЦВК питанням, як вийти з цієї ситуації.

vinnitsya buleten

«Ми провели засідання комісії, на якій виявили цю технічну помилку, прийняли рішення, щоб терміново зробити замовлення на друкарню виготовити бюлетені по цьому виборчому округу з урахуванням виправлення помилки. Після завершення процесу голосування всі бюлетені, де не вказане прізвище кандидата, будуть визнані недійсними», - розповів голова ТВК.

Станом на 14:30 на момент присутності спостерігачів ОПОРИ було отримано надруковані бюлетені.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль