На Вінниччині у Тульчинському районі спостерігачами ОПОРИ було зафіксовано факт видачі бюлетеня без пред’явлення паспорта.

Зокрема, у селі Ганнопіль на ДВК №051179 було зафіксовано видачу виборцю бюлетеня без пред’явлення відповідних документів.

На зауваження спостерігача ОПОРИ голова ДВК відповіла, що видача бюлетеня без паспорта – це не таке й вже порушення. «Прийшла одна бабуся, вона йде з паличкою, то що хіба не можна дати їй це право? Що це таке вже порушення? Зрозуміло, що за законом це неправильно, але людину шкода», - сказала голова ДВК.

Відповідно до ч. 2 ст. 3 Закону України «Про місцеві вибори», документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах є лише паспорт громадянина України та тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

Також абзац другий ч. 7 ст. 77 ЗУ «Про місцеві вибори» передбачає пред’явлення документа виборцем при проведені голосування.

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Вінниччини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.