14 квітня 2015 року о 15:00 відбудуться публічні громадські слухання проекту рішення Краматорської міської ради «Про затвердження Плану дій Сталого Енергетичного Розвитку міста Краматорськ до 2030 року». Захід буде проходити в залі засідань Краматорської міської ради за адресою: пл. Леніна, 2; ІV-й поверх.

Публічні громадські слухання проводяться з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, а також громадських об’єднань щодо документу.

У заході візьмуть участь:

• Олександр Ніколаєнко , Координатор проектів із сталої енергетики, Проект USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні";

• Дмитро Розмаріцин, заступник директора КП "Міст" з інвестиції;

• Андрій Панков, заступник міського голови міста Краматорськ.

План дій Сталого Енергетичного розвитку міста Краматорськ до 2030 року (ПДСЕР) розроблений з метою зменшення викидів вуглекислого газу, ефективного використання енергетичних ресурсів, зменшення видатків на утримання бюджетних установ, на виконання рішення міської ради Краматорська від 03.10.2012 № 20/VI-37 «Про приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів»», ініційованої Європейською Комісією, від 15.01.2009 року, відповідно до ст. 626, 629.

Розробку проекту ПДСЕР Краматорська в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР) здійснило ТОВ «ЕСКО «Екологічні системи», м. Запоріжжя, на підставі проведених досліджень компанією «ОптімЕнерго», м. Харків, із залученням болгарського методологічного центру ЕнЕфект.

Слід зазначити, що з Проектом USAID РМТ у м. Краматорськ існує плідна багаторічна співпраця, так ще у 2011-2012 роках, ОСББ Покоління на Парковій, 95 отримало 50 тис.$ безповоротного гранту на впровадження заходів з енергетичної ефективності, а спільно з Краматорськтеплоенерго реалізовано проект з покращення теплопостачання віддалених зон (сума безповоротного гранту - 250 тис.$).

Прийняття ПДСЕР Краматорська дає змогу залучити додаткові грантові кошти (наприклад, Європейська програма SuDEP готова виділити 1 млн Євро гранту на модернізацію підстанції ТТУ), а також залучити додаткові інвестиції у сферу енергетичної ефективності та виробництва чистої енергії у місті.

Остаточне прийняття Плану дій Сталого Енергетичного розвитку міста Краматорськ до 2030 року, як передбачають розробники та консультанти, дозволить чітко визначити стратегію енергетичного розвитку міста на найближчі 15 років. Очікується, що затвердження Плану і подальша його реалізація полегшить залучення зовнішніх інвестицій для вирішення проблем енергозбереження у місті.

Ознайомитись з проектом рішення можна за наступним посиланням - проект рішення Краматорської міської ради «Про затвердження Плану дій Сталого Енергетичного Розвитку міста Краматорськ до 2030 року».