Сьогодні, 22 лютого, у Кривому Розі, під час чергового засідання МВК було прийнято рішення про реєстрацію першого кандидата на посаду міського голови.

Ним стала самовисуванець Беркут Яна Володимирівна, повідомляють спостерігачі Всеукраїнської громадської організації "Громадянська мережа ОПОРА", які присутні на засіданні комісії. 

Зазначимо, що під час чергових місцевих виборів 2015 року Яна Беркут була висунута політичною партією "Громадський Рух "Народний контроль" як кандидат у депутати до Дніпропетровської обласної ради в територіальному виборчому окрузі №97. 

Натомість місцева організація "Народного контролю" висунути свого кандидата на посаду мера збирається лише завтра, під час організаційних зборів згідно  з ч. 1 та 5 ст. 37 Закону України "Про місцеві вибори".

Кк К

Сьогоднішнє засідання Криворізької міської виборчої комісії вже традиційно розпочалось з протистоянь та розбіжностей. У порядку денному першим стояло питання щодо процедури залучення та обрання додаткових фахівців.

До відома: Беркут Яна Володимирівна – громадянка України, народилась 12 липня 1973 року, має вищу освіту, є директором ТОВ "Естрея", проживає у м. Кривий Ріг.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.