Кандидат в депутати в Старобільську міську раду Володимир Вінник відмовився балотуватись від Радикальної Партії Олега Ляшка через його скандал з іншими кандидатами цієї політсили. Про цей факт раніше повідомляли спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

26 вересня на партійній конференції з висування кандидатів до Старобільської районної і міської ради політичної партії «УКРОП», де були присутні спостерігачі мережі ОПОРА, був також присутній Володимир Вінник. Під час оголошення списку кандидатів в Старобільську міську раду було оголошено також про намір балотуватись від УКРОПу Володимира Вінника, кандидатуру якого було утверджено на голосуванні членами партії. На питання від спостерігачів мережі ОПОРА Володимира Вінника про причину його відмови балотуватись в Старобільську міську раду від Радикальної Партії Олега Ляшка, він дав наступну відповідь: «Списки Радикальної Партії продаються і до нього було включено першим номером мало кому знайому людину. І місцями в списках торгують Володимир Козачок (прим. керівник виборчого штабу Об’єднання «Самопоміч» в Старобільську) і Петро Царевський (прим. Голова старобільського осередку Об’єднання «Самопоміч»)», - розповів Володимир Вінник. Таким чином Володимир Вінник звинуватив Об’єднання «Самопоміч» і Радикальну Партію Олега Ляшка в корупції стосовно виборчих списків цих партій в Старобільському районі.

0 vynnyk luhansk

У телефонній розмові зі спостерігачами ГМ «ОПОРА» Володимир Козачок спростував звинувачення в його бік з боку Володимира Вінника: «Звинувачення Володимира Вінника нас в корупції є безпідставними. Тому якщо він має будь-які докази з цього приводу, нехай він їх, як громадянин України, надасть в суді. А їх у нього немає.» - повідомив Володимир Козачок.

 
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.