Через виявлені під час звіряння помилки Хмельницька обласна виборча комісія передрукувала 66,7 тисяч бюлетенів.

Рішення про передрук прийняли на засіданні комісії ввечері 22 жовтня, повідомляє спостерігач ОПОРИ. Причиною передруку стали помилки, які під час звіряння 22 жовтня виявили у бюлетенях для виборів депутатів Хмельницької обласної ради у п’яти округах – № 3, № 23, № 53, № 73 та № 83.

Найчастіше члени виборчої комісії фіксували такі помилки, як неправильне по батькові одного з кандидатів, наявність у бюлетені кандидата, який не балотується на цьому окрузі, використання різних шрифтів у назвах партійних організацій.

Передруковувати бюлетені ТОВ «Поліграфіст» розпочало вранці 23 жовтня.

 

Відео з YouTube-каналу gazeta ye.ua

 

Крім того, за словами спостерігача, члени ОВК одностайно вирішили звернутися до правоохоронних органів з вимогою визначити, з чиєї вини було зіпсовано бюлетені.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує: відповідно до ч. 1 ст. 75 Закону України «Про місцеві вибори» обласна виборча комісія на підставі договору, укладеного між нею і поліграфічним підприємством, забезпечує виготовлення виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах не пізніш як за десять днів до дня голосування та отримує виготовлені виборчі бюлетені не пізніш як за дев’ять днів до дня голосування в упаковці підприємства-виготовлювача на підставі акта приймання-передачі за формою, встановленою Центральною виборчою комісією.

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android