Кандидат у депутати Київської міської ради Володимир Гончаров оновив дільничний пункт міліції.

Кандидат у депутати від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Гончаров (22 округ) відновив дільничний пункт міліції Дарницького райуправління ГУМВС України в місті Києві за адресою вулиця Княжий Затон, 17-В. Відповідна інформація розміщена на сайті та фейсбук-сторінці кандидата.

Goncharov site

 

Урочисте «відкриття» оновленого пункту міліції відбулося 2 жовтня о 16:00 годині. На відкритті були присутні декілька правоохоронців, сам кандидат у депутати Володимир Гончаров та його помічниця, яка у коментарі  спостерігачу ОПОРИ зауважила, що «ремонт приміщення, яке було у жахливому стані, дійсно відбувся за підтримки Володимира Гончарова».

Goncharov vidkryttya

У свою чергу, у громадській приймальні Володимира Гончарова спочатку не могли вирішити хто ж буде відповідати журналісту Громадянської мережі ОПОРА на телефонний дзвінок, і лише з третьої спроби розповіли про те, що раніше у приміщенні, облаштованому тепер під дільничний пункт, була теплиця. Стан будівлі знаходився в жахливому стані, протікала покрівля та зазнали руйнування стіни. Тому за підтримки пана Гончарова та Громадської організації «Будуймо разом Україну» було відремонтовано приміщення. Також пані, з якою спілкувався журналіст, наголосила, що 40 тис. дарничан не мали повноцінного приймального пункту, саме тому Володимир Гончаров вирішив допомогти місцевим жителям. За його сприяння полагодили дах, замінили три вікна на металопластикові, провели капітальний ремонт стін та підлоги, виконали електромонтажні роботи, відновивши освітлення. У коментарі також додали, що відділення починає функціонувати з 10 години 3 жовтня 2015 року.

Натомість у черговій частині Дарницького РУ МВС у коментарі прес-секретарю ОПОРИ відповіли наступне: «Дівчино, я знаю де порізи, грабунки, вбивства, а де ваш Гончаров – ні», та порадили звернутись до Дарницької районної адміністрації для отримання бажаної інформації.

Додамо, що прес-офіцер Головного управління МВС України в м. Києві Оксана Ближчик повідомила, що не проінформована про дану подію.

Громадянська мережа ОПОРА зауважує, що відповідно до частини 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Варто додати, що здійснення передвиборчої агітації шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів, робіт, послуг – карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років (частини 2-4 статті 160 Кримінального кодексу України).

Крім цього, згідно з пунктом 2 частини 1 статті 60 ЗУ «Про місцеві вибори»: «Участь у передвиборній агітації забороняється органам державної влади, органам влади Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам».

Громадянська Мережа ОПОРА закликає кандидатів та політичні партії дотримуватись законодавства України та використовувати лише чесні методи під час ведення передвиборчої агітації.

Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.