Вознесенська районна виборча комісія реєструвала кандидатів до районної ради з порушенням виборчого законодавства. Однак сама голова РВК порушенням це не вважає.

Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Так, 2 жовтня Вознесенська районна виборча комісія приймала рішення про реєстрацію кандидатів до районної ради від дев’яти політичних сил, чим порушила Закон України «Про місцеві вибори».

2 10 Myk

 

Згідно першого абзацу частини 9 статті 41, першого абзацу частини 4 статті 42, першого абзацу частини 4 статті 43 Закону, територіальна виборча комісія повинна розглянути питання про реєстрацію кандидатів до багатомандатного округа не пізніше, як на третій день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидатів у депутати та доданих до неї необхідних документів, але не пізніш як за двадцять три дні до дня голосування, тобто до 1 жовтня включно.

Слід зауважити, що політична партія «Відродження» подала документи на реєстрацію кандидатів ще 28 вересня, інші партії відповідно подали 29 та 30 вересня, тому засідання з приводу розгляду реєстрації кандидатів повинно було проходити 1 жовтня, згідно виборчого законодавства.

 

 

Разом з тим, голова комісії Павліна Тітомир у коментарях спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА повідомила, що не вважає це порушенням, оскільки з приводу строків реєстрації вона радилась з юристом комісії. 

 
За коментарями звертайтеся:
 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.