За сприяння кандидатів у депутати від партії ВО «Черкащани» до Черкаської міської ради Олени Агапової ставлять парканчик, а від Вячеслава Черненка від цієї ж партії організовують свято для дітей. Окрім цього, від кандидата Станіслава Лукирича («Радикальна партія Олега Ляшка») в під’їздах округу встановлюють дзеркала , в дворах - парканчики.

Так, за сприяння кандидата від ВО «Черкащани» до Черкаської міської ради Олени Агапової, ведуться роботи на окрузі №9. Зокрема, за її підтримки сьогодні ставлять парканчик білябудинку на вулиці 30-років Перемоги, 4. Як зазначає сама О. Агапова, кошти на це виділені з виборчого фонду. Біля місця проведення робіт стоїть пересувний банер, де зазначено, що роботи ведуться за її підтримки.

02.10. Cherkasy Agapova

Робітники, які ставлять цей парканчик, вдягнені в жилетки з написом: «ВО «Черкащани». Агапова Олена Михайлівна. Округ №9».

02.10. Cherkasy Agapova1

Окрім цього, вчора на перетині будинків за адресою Смілянська 126/1 та 126/2, поставили гірку та лавки. За словами О. Агапової, цьому посприяла її партія ВО «Черкащани», звернувшись до черкаської компанії «Текс», яка  і провела роботи.

У цей час, за адресою 30-річчя Перемоги, 8, від чинного депутата та кандидата в депутати від «Партії вільних демократів» по округу №9 Володимира Гриценка, роблять пішохідну доріжку. Проте агітаційної атрибутики на місці робіт не виявлено.

02.10. Cherkasy Gricenko

Цікаво, що роботи проводяться біля встановлення парканчику від О. Агапової. Вона зауважила, що В. Гриценку не сподобалося те, що вона поставила біля місця проведення робіт свій банер, мовляв люди подумають, що пішохідна доріжка також від О. Агапової. «Я вже чотири місяці спілкуюся із забудовником, щоб він провів ці роботи. Вважаю, що це неетично, коли один робить роботу, а інший ставить біля цього місця свій банер», – прокоментував ситуацію депутат.

Крім цього, спостерігачами ОПОРИ зафіксовано вкидання листівок (запрошення на свято для дітей) у поштові скриньки по округу № 39 від кандидата Вячеслава Черненка також від партії ВО «Черкащани». В програмі свята обіцяють ігри, конкурси, батут та майстер-класи. Зазначимо, що вихідні дані на листівці написані від руки.

02.10. Cherkasy Chernenko

А по округу №28 від кандидата від партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Станіслава Лукирича, за адресою Корнійчука, 17, в під’їздах будинку встановлюють дзеркала, у подвір’ї ставлять парканчик. Біля місць проведення робіт стояв переносний банер.

02.10. Cherkasy Lukirich parkanchik

02.10. Cherkasy Lukirich zerkalo

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно ст. 6о ч. 4 ЗУ «Про місцеві вибори»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.