19 вересня на власній сторінці Фейсбук один із лідерів «Правого сектору» Борислав Береза повідомив, що йде на вибори як мажоритарщик по округу № 213 (Деснянський район) і буде контролювати виборі комісії за допомогою бійців з АТО.

22 09 foto 2 Bereza

Керівник інформаційного відділу «Правого сектору» Борислав Береза у соціальній мережі не лише повідомив про свою участь у виборах, але і «кидає виклик» своїм опонентам – хто відстоює свій бізнес-інтерес за допомогою влади і заробляє гроші на війні. Також у своєму пості Б. Береза розкритикував методи ведення політичної боротьби у своєму окрузі «Удару» та «Батьківщини», зокрема використання адмінресурсу та спосіб формування виборчих комісій.

Борислав Береза досить жорстко заявив про готовність боротися за кожну людину, яка бажає віддати за нього голос. Одне із головних завдань – не допустити фальсифікації виборів. «Для контролю за всіма комісіями будуть не тільки наші спостерігачі, а й спеціально приїдуть хлопці із зони АТО», – у погрожуючій манері заявив Б. Береза. За словами майбутнього кандидата, поки що піар виборчої кампанії та донесення інформації буде відбуватися через Фейсбук.

news 22 09 foto Bereza

У коментарі Громадянській мережі ОПОРА Борислав Береза зазначив, що хлопці з АТО візьмуть відпустки на 2-3 дні і зареєструються офіційними спостерігачами або будуть членами виборчих комісій. «Оскільки бійці з АТО є справжніми патріотами України, то вони будуть робити те, що уміють найкраще, – чинити правосуддя і не дозволяти фальсифікаціям», – додав Б. Береза.  

Станом на 22 вересня Борислав Береза ще не був зареєстрований ЦВК.

 

 

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.