29 - 30 листопада найактуальнішу інформацію про перебіг дня голосування у Маріуполі та Красноармійську надаватимуть експерти ОПОРИ та Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України», котрі перебуватимуть на Донеччині та організовуватимуть громадське спостережея.

ОПОРА продовжує моніторинг виборчого процесу чергових місцевих виборів, який наприкінці листопада завершується на Донеччині. У неділю 29 листопада мережа спостерігатиме за голосуванням, підрахунком голосів та встановленням результатів волевиявлення громадян у Маріуполі та Красноармійську – містах, до яких після зриву виборів 25 жовтня прикута увага всієї країни.

У Красноармійську ОПОРА проводить паралельний підрахунок голосів, тож офіційні громадські спостерігачі будуть присутні на 100% виборчих дільниць. У Маріуполі також на більшості ДВК буде організоване якісне спостереження, а в місті працюватиме кілька мобільних груп, які оперативно реагуватимуть на можливі виклики та загрози.

Звертаємо вашу увагу, що у Маріуполі до дня виборів відкрився громадський прес-центр Громадянської мережі ОПОРА та  Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України». Трансляція засідань центру відбувається у прямому ефірі Громадського ТБ Донбасу. У прес-центрі представники ЗМІ та міжнародні спостерігачі зможуть отримати оперативну, неупереджену, професійну та достовірну інформацію про підготовку до виборів напередодні 29 листопада та перебіг виборчого процесу безпосередньо в день голосування.

ПОПЕРЕДНІЙ РОЗКЛАД РОБОТИ ПРЕС-ЦЕНТРУ В МАРІУПОЛІ

29 листопада (неділя, з 8:00 впродовж усього дня, за адресою: м. Маріуполь, вул. Харлампієвська, 13, готель «Спартак», спорт веранда)

11:00 - Інформація про відкриття виборчих дільниць та початок голосування. До участі у прес-конференції запрошені представник регіональної влади щодо питань організаційного забезпечення роботи комісій та голови територіальних виборчих комісій;

15:00 - Інформація про хід голосування та можливі зафіксовані порушення на виборчих дільницях Маріуполя та Красноармійська;

18:00 - Інформація про кількість та характер зафіксованих порушень виборчого законодавства станом на цю годину та в цілому протягом дня голосування. До участі у прес-конференції запрошені представники Головного управління міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області;

20:00 - Характеристика виборчого процесу та дня голосування від учасників виборчого процесу. До участі у прес-конференції запрошуються кандидати в депутати, керівники виборчих штабів та представники політичних партій з аналізом процесу голосування.

30 листопада (понеділок, 11:00, за адресою: м. Маріуполь, вул. Георгіївська, 79, готель «Reikartz», конференц-зала)

Прес-конференція за результатами дня голосування.

У ПРОГРАМІ ПЕРЕДБАЧАЮТЬСЯ УТОЧНЕННЯ МІСЦЯ Й ЧАСУ, ТАКОЖ МОЖЛИВІ ЗМІНИ ЗАХОДІВ. 

З метою отримання компетентної оцінки фінального етапу виборчої кампанії на Донеччині, звертайтеся:

  • Ольга АЙВАЗОВСЬКА, координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА, 0636179750;
  • Сергій ТКАЧЕНКО, координатор кампанії громадського спостереження за місцевими виборами у Донецькій області, 0503121762;
  • Олександр КЛЮЖЕВ, аналітик Громадянської мережі ОПОРА, 0958225319;
  • Юрій ХОРУНЖИЙ, керівник прес-служби Громадянської мережі ОПОРА, 0636160481.

Нагадаємо, що з метою зробити процес публічним, громадські спостерігачі фіксують та викладають у відкритий доступ повні записи засідань Маріупольської міської ТВК (YouTube-канал: https://goo.gl/o8HQF1).

Пропонуємо ознайомитися з оцінкою експертів та спостерігачів щодо перебігу підготовки до дня голосування на чергових місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську:

Напередодні голосування в Маріуполі та Красноармійську: попередні висновки спостереження ОПОРИ

Проміжний звіт за результатами спостереження на чергових місцевих виборах у містах Маріуполь та Красноармійськ Донецької області

Громадянська мережа ОПОРА створила цілу серію унікальних продуктів, які допоможуть відстежувати виборчу кампанію та робити свідомий вибір:

Моніторинг парламенту| Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.