У Миколаєві, неподалік від виборчої дільниці №480802, у Корабельному районі невідомі вистрелили у лідера громадського формування «Кордон», яке задіяне для охорони порядку в день голосування.

Про це Громадянській мережі ОПОРА повідомили у Головному управлінні Національної поліції України в Миколаївській області.

Інформацію також підтвердили у штабі кандидата від «Самопомочі» Олександра Сєнкевича.

На місці знаходятся працівники правоохоронних органів, які з’ясовують, чи пов’язаний напад з виборчим процесом.

Як повідомляє видання «Преступности.НЕТ», біля 19:30 на дану адресу під'їхали два автомобілі «Peugeot» і «Mazda». Через деякий час за цими автомобілями припаркувався «Mitsubishi», з якого вийшло 5 осіб, котрі почали стріляти по вказаним двом машинам.

Поліцейські вилучили з місця події гільзи, попередньо з травматичної зброї, оглянули пошкоджені транспортні засоби та опитали свідків. Правоохоронцями збираються матеріали, попередня кваліфікація події – частини 4 статті 296 Кримінального кодексу України («Хуліганство»), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

П’ятеро громадян, водії та пасажири автомобілів «Peugeot» й «Mazda», доставлені до лікарні із пораненнями обличчя та кінцівок. Встановлюються особи, що вчинили протиправні дії.

Як пише видання, постраждалого забрала бригада швидкої медичної допомоги, одна куля потрапила йому в брову. Журналісти пов’язують даний напад з тим, що формування «Кордон» виявляли людей зі списками виборців біля дільниць.

15.11 kordon

15.11 kordon 1

Фото Тетяни Локацької

Сама виборча дільниця на даний час закрилась, виборчий процес не порушено. 
 
За коментарями звертайтеся:
 
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.