Як засвідчує досвід 2014-2022 рокiв, питання пенсій та інших соціальних виплат часто залежить від політичних настроїв, а також від здатності знайти правильний баланс між підтримкою громадян і виконанням державою своїх зобов'язань перед ними та необхідністю уникнути непрямої підтримки стабільності окупаційних режимів. 

На які гроші нині виживають жителі  тимчасово окупованих територій? Чи отримують вони пенсії та інші соціальні виплати? Яка політика держави щодо виконання своїх зобов'язань перед громадянами? Як цією ситуацією користуються окупанти? Саме ці теми ОПОРА обговорюватиме у понеділок, 11 липня, о 19:00 у щотижневому ефірі «Окуповані».

Ведучі: аналітики ОПОРИ Олександр Клюжев та Анатолій Бондарчук. 
Запрошені гості:

  • Віталій Музиченко, Заступник Міністра соціальної політики України;
  • Валерія Вершиніна, директорка з правових питань БО БФ "Стабілізейшен суппорт сервісез".

Ефір транслюватиметься 11 липня о 19:00 на YouTube-каналі Говорить ОПОРА та нашій Facebook-сторінці.

Щотижня аналітики ОПОРИ обговорюють життя людей в окупації, оцінюють актуальні рішення держави зі збереження зв'язків з громадянами на тимчасово окупованих територіях, реалізацію планів деокупації та допомоги внутрішньо переміщеним особам із захоплених росією регіонів. ОПОРА допоможе тримати у фокусі уваги події на окупованих територіях і не забути про співгромадян, які живуть в умовах окупації.