Жителям міста Полтава протягом тижня телефонують у вечірній час з пропозицією взяти участь у соціологичному опитуванні. Починається опитування з маніпулятивних запитання з приводу колишнього голови міста міста Андрія Матковського (партія «Блок Петра Порошенка – Солідарність»), який знову балотується на цю посаду.

Перше питання звучить відносно зневажливого прізвиська “Половинка”, яке йому дали тому, що він начебто відбирав половину бізнесу. Потім починають розповідати про його подорожі, де він відпочивав, з яких країн приїздив.

Дізнавшись про телефонні шахрайства представники команди Андрія Матковського вже подали заяву в міліцію та надали усі необхідні докази.

Сам кандидат на посаду міського голови Андрій Матковський так прокоментував цю ситуацію в соціальній мережі Facebook:

“Це було очікувано. Конкуренти, які не можуть нічого запропонувати місту, застосовують нечесні способи боротьби, щоб перемогти. Люди усе бачать і розуміють, і тому я впевнений, що не зважаючи ні на що, переможе справедливість, чесність та солідарність.

chorniy pr proti matkovskogo

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що подібні “чорні” піар-технології є маніпуляцією громадською думкою та прямим порушенням  законодавства. Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що Законом України “Про місцеві вибори”стаття 60 частина 5 забороняє "розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу...”

Громадянська мережа ОПОРА закликає політичних опонентів вести чесну та гідну передвиборчу кампанію та не порушувати законодавство України. Нагадуємо,  згідно з міжнародними практиками очорнення репутації конкурента суперечить етичним  нормам передвиборчих перегонів.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
poltava@opora.org.ua
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі,