На стовпах та будинках міста розклеєна реклама претендентів на пост керівника обласного центру Олександра Лисенка та Євгена Косяненка.

Реклама в.о. міського голови міста Суми Олександра Лисенка була помічена на стовпах на вулицях міста, зокрема на проспекті ім. Михайла Лушпи та вул. Харківська. Цікаво, що окремі оголошення були розміщені прямо на стрічках, що попереджають про відповідальність за розміщення реклами в неналежних місцях.

Також на житлових будинках розклеєна реклама Євгена Косяненка, який є директором ТОВ «Керуюча компанія «Коменерго-Суми». Також є інформація, що цю рекламу розклеюють працівники цього підприємства у робочий час.

Таке розміщення реклами є порушенням статті 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення: «Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». Крім цього воно порушує основні положення Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та рішення Сумської міської ради «Про Правила благоустрою міста Суми».

Lysenko 2

 

Kosyanenko

 

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90