Спостерігач ОПОРИ зафіксувала, як голова дільничної виборчої комісії намагалась видалити офіційного спостерігача від партії «Опозиційний блок» з виборчої дільниці.

Голова Каховської ДВК №650570 попросив спостерігача від «Опозиційного блоку» покинути приміщення дільниці через те, що він заважає роботі комісії, вільно переміщаючись по приміщенню. Спостерігач при тому нічого не порушував, не заважав роботі комісії (п.3.ч.7 ст. 65 ЗУ «Про місцеві вибори»).

На зауваження спостерігача ОПОРИ голова ДВК відповів, що він вважає, що спостерігачіÂ  мають право знаходитись тільки в спеціально виділеній для них зоні. Тому він хотів перервати процес голосування і провести засідання ДВК, щоб видалити спостерігача.

Спостерігач ОПОРИ проінформувала голову ДВК, що на даний момент засідання проводити він не може, а також що у діях спостерігача від «Опозиційного блоку»Â  не було порушень.

На цьому конфлікт був залагоджений. Але на дільницю приїхав кандидат у депутати Каховської міської ради від «Опозиційного блоку» Павло Філіпчук.  Конфлікт розгорівся з новою силою, голова комісії і кандидат не знайшли спільну мову та кожен самостійно викликали міліцію. Голова комісії проявляв негативне ставлення до цієї політичної сили, від якої першим номером балотується Філіпчук, і назвав «Опозиційний блок» «бандитською Партією Регіонів».

Наразі в інциденті розбираються правоохоронні органи.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.