В Миколаєві в суботу, 24 жовтня, у приміщенні виборчої дільниці №480863 голові комісії передали гроші у пакеті на суму 27 тисяч гривень. Міліція проводить перевірку за даним фактом.

Правоохоронців викликала член комісії, якій здалось підозрілим те, що хтось приніс на дільницю підозрілий пакет. Працівники міліції перевірили вміст пакету та виявили у ньому гроші та порожні конверти.

Голова комісії Марина Сабодаш заявила, що гроші їй передали, як керівнику підприємства для розрахунку з працівниками.

Як повідомили в Миколаївську міському управлінні міліції, пізніше у жінки виникла інша версія про те, що гроші їй принесли для закупівлі товару для того ж підприємства. Наявність порожніх конвертів голова комісії пояснити не змогла.

Сама ж голова комісії від спілкування зі спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА відмовилась.

Правоохоронці опитали свідків та очевидців події, вилучили гроші та взяли пояснення у голови комісії.

Інформація внесена до Єдиного обліку, проводиться подальша перевірка про кваліфікацію події.

Разом з тим, як повідомляє видання «Преступности.НЕТ», Марина Саботаш є заступником директора підприємства «Універсал-Юг», засновником якого є депутат Миколаївської міської ради Анатолій Дюмін, який балотується у міськраду від партії «Опозиційний блок» якраз по цьому округу. В то же час голова комісії є представником Радикальної партії Ляшка.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook виконуючий обов’язки голови обласної організації Радикальної партії Олександр Ногальський, голову комісії терміново буде замінено.

 
За коментарями звертайтеся:
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.