Медичне обладнання та курятина – такі подарунки отримали від Аграрної партії центри первинної медико-соціальної допомоги та міська лікарня Кам’янця-Подільського.

19 жовтня два центри первинної медико-соціальної допомоги в м. Кам'янці-Подільському отримали сучасні переносні кардіографи вартістю 12 тис. грн. кожен від місцевої організації Аграрної партії України. Крім того, 18 жовтня від цієї ж політичної сили травматологічному відділенню Кам'янець-Подільської міської лікарні передали стерилізатор, нову лампу та тонну курятини для харчування хворих, повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Khmelʹnychchyna Predstavnyky Ahrarnoyi partiyi podaruvaly medychnym zakladam Kamyanechchyny obladnannya i tonnu kuryatyny 21.10.2015

Керівник міської організації Аграрної партії, кандидат в депутати Хмельницької обласної ради Олександр Зарицький, який працює лікарем-урологом міської лікарні, пояснює, що добре знає проблеми медицини. За його словами, допомогу надали за кошти партійців, а саме за партійні внески.

І це набагато краще, ніж витрачати їх на друковані агітки, – зазначає кандидат. – Адже лікарні сьогодні практично не отримують ані м'яса, ані риби, а хворі потребують якісного харчування.

Зауважимо, що з чотирнадцяти кандидатів у депутати Кам’янець-Подільської міської ради від Аграрної партії п'ятеро є лікарями.

Громадянська мережа ОПОРА застерігає кандидатів: відповідно до ч. 4 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг. Згідно з ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.