Мешканці житлових будинків м. Кривого Рогу скаржаться до міліції щодо неправомірного розміщення на їх будинку агітаційних матеріалів «Опозиційного блоку». Міліція з рішеннями зволікає.

Як раніше повідомляла ОПОРА, жителі мікрорайону Східний-1 (Довгинцівський район) звертались до правоохоронних органів з заявою про незаконне розміщення агітаційної реклами «Опозиційного блоку» на житловому будинку. Як стало відомо, це не поодинокий випадок. Міліція отримували заяви і від жителів будинку по вул. Харітонова, 15 (Центрально-Міський район), на якому було змонтовано подібний агітаційний щит.

foto 20.10.2015 Opoblok Haritonova 1

foto 20.10.2015 Opoblok Haritonova 2

foto 20.10.2015 Opoblok Haritonova 3

Юрист криворізького штабу «Опозиційного блоку» у телефонній розмові повідомив, що вони діють у межах правового поля, а заяви від двох чоловік не матимуть сенсу.

Стосовно заяви мешканців Східного-1, у прес-службі Довгинцівського УМВС спостерігачеві ОПОРИ повідомили, що слідчий щоденно надсилає запити до міськвиконкому, щоб розуміти чи був будинок визначений як місце для агітації, але відповіді не отримує.

Журналісти видання «Точка Опори» отримали інформацію від міськвиконкому значно швидше. Так, стало відомо, що місцями визначеними для розміщення передвиборчої агітації є: 134 стенди та 94 дошки для оголошень.

foto 20.10.2015 Opoblok Haritonova 4

Прес-служба УМВС Центрально-Міського району обіцяла надати інформацію трохи згодом, адже керівництво на нараді.

ОПОРА і надалі інформуватиме про хід подій

Нагадуємо, що згідно ч. 4 ст. 56 ЗУ «Про місцеві вибори»:Плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування.

 

За коментарями звертайтеся:
прес-служба  Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.