Чемеровецька районна виборча комісія домоглася скасування рішення Хмельницького окружного адміністративного суду у апеляційній інстанції.

Днями ми уже повідомляли, що Чемеровецька РВК звинуватила місцеву організацію партії «Опозиційний блок» у фальшуванні документів, які партійці надали до адміністративного суду. Саме сфальшована довідка, зазначав голова ТВК Олексій Марків, стала причиною того, що введений в оману суд зобов’язав комісію прийняти документи для реєстрації кандидатів від Опозиційного блоку.

Тож із відповідною заявою комісія звернулася до правоохоронних органів і СБУ, а також подала позов до Вінницького апеляційного адміністративного суду. 10 жовтня справу розглянули. Як повідомляє кореспондентка «Точки ОПОРИ», на засіданні був присутній голова ТВК, а опоненти не з’явились. Апеляційний суд постановив скасувати рішення Хмельницького окружного адміністративного суду. Крім того, було визнано факт фальшування документа і неправдиві свідчення.

Тепер справа за правоохоронними органами. Сподіваємося, уже найближчим часом винних буде названо і покарано. А ми, у свою чергу, повідомлятимемо про подальший перебіг подій.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.