На Волині кандидат у депутати до Волинської обласної ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Чорнуха порушив порядок розміщення друкованих агітаційних матеріалів, розмістивши агітаційні листівки та стенди на опорах електромереж у Луцьку. Відповідний факт зафіксували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 9 жовтня та повідомили правоохоронні органи.

Agitacijna lystivka na prospekti Sobornosti

 

Agitacijnyj stend na prospekti Peremogy

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА Оксана Ютовець 9 жовтня зафіксувала у Луцьку на вулиці В. Чорновола та проспекті Соборності агітаційні листівки із зображенням кандидата у депутати до Волинської обласної ради від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігоря Чорнухи. Листівки були прикріплені до опор електромереж.

Відповідно до ч. 4, Ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори» плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування.

У розпорядженні Луцького міського голови «Про відведення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації» від 04.09.2015 р. опори електромереж не призначені для розміщення агітаційних матеріалів.

Крім того, на проспектах Соборності та Перемоги також на опорах електромереж спостерігач зафіксувала агітаційні стенди із зображенням цього ж кандидата в депутати, однак без зазначення вихідних даних.

Відповідно до ч. 2, Ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори» друковані агітаційні матеріали повинні містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Про зафіксовані факти порушення порядку розміщення друкованих агітаційних матеріалів Громадянська мережа ОПОРА повідомила правоохоронні органи.

Коментар щодо цієї ситуації у кандидата в депутати Ігоря Чорнухи взяти не вдалось.

 

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.