У Хмельницькому обласному і Дунаєвецькому міському осередках ВО «Свобода» причину нападу вбачають у активній громадянській позиції та партійній діяльності кандидатки.

Інформація про цей випадок є, зокрема, на офіційному сайті ВО «Свобода».   Як зазначається в повідомленні, 7 жовтня 2015 року близько 5.00 у селі Миньківці Дунаєвецького району Хмельницької області невідомі вчинили напад на помешкання кандидата у депутати до Дунаєвецької міської ради від ВО «Свобода» Лілії Якшиної; у помешканні свободівки зловмисники вибили шибки, після чого зникли.

svoboda napad

Керівник Дунаєвецької міської організації ВО «Свобода» Сергій Кобилянський у телефонній розмові з кореспонденткою «Точки ОПОРИ» розповів, що про напад було повідомлено в правоохоронні органи і складено відповідний протокол. Причиною нападу, за словами пана Сергія, могло стати те, що Лілія Якшина активно займається партійною та громадською діяльністю. До цієї ж версії схиляються і в обласній організації ВО «Свобода». 

Наразі зловмисників не знайдено.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.