З аудиторією спілкувався кандидат-самовисуванець, нинішній в. о. міського голови Костянтин Чернилевський. За словами студентів, агітаційний захід провели замість занять.

9 жовтня о 10.00 в Хмельницькому університеті управління та права відбулась зустріч студентів 4-го курсу з кандидатом на посаду міського голови і теперішнім в. о. міського голови Костянтином Чернилевським.

За словами викладачів вишу, на зустріч прийшли студенти, у яких на той момент не було занять. Хоча самі студенти повідомили представнику ОПОРИ, що зустріч проводиться замість занять.

Chernilevskiy zustrích1

Окрім кандидата, на зустрічі був присутній проректор з навчальної роботи Леонтій Ілліч Чорний, який наприкінці заходу проголосив: «Дякуємо Костянтину Івановичу за змістовну розмову, за інформацію про наше місто, в якому ми живем, але не все знаємо. І плекаємо надію, що всі тут сидящі і їхні батьки, дідусі і бабусі проголосують за нашого кандидата, і тоді буде і взльотна полоса, і тоді будемо їздити по гривні в маршрутці, і тоді будуть прибудинкові території заасфальтовані. Так?»

Кореспондент «Точки ОПОРИ» поцікавився у кандидата, чи не вважає той, що такі зустрічі із студентами – це зловживання адмінресурсом. На що Костянтин Чернилевський відповів:

По-перше, я взяв відпустку на час виборів, по-друге, цей університет підпорядковується обласній раді, і міська рада не має важелів впливу на нього. І взагалі, ректор цього університету балотується від іншої політичної сили, тому тут немає ніякого адмінресурсу.

У Леонтія Чорного журналіст запитав, чому студенти під час навчального процесу беруть участь у зустрічі з кандидатом.

Це ми зробили за домовленістю зі студентами, вони були не проти, – зазначив Леонтій Ілліч. 

Громадянська мережа ОПОРА наголошує: відповідно до ч. 2 ст. 8 Закону України «Про освіту» залучення учнів, студентів до участі в політичних акціях під час навчально-виховного процесу не допускається. Крім того, хочемо нагадати, що згідно з ч. 2 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» кандидатам, які займають посади  в органах державної влади, органах місцевого самоврядування забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.