В м. Кривому Розі спостерігачем ОПОРИ зафіксовані випадки пошкодження агітаційних матеріалів, а саме білбордів.

Так, серед тих чиє агітаційне майно було пошкоджене значяться Ольга Бабенко (Криворізька міська організація «Батьківщина»), Радикальна партія Олега Ляшка, БПП «СОЛІДАРНІСТЬ».

У Саксаганському районі міста Кривого Рогу білборди Радикальної партії та БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» забруднені кольоровою фарбою. 

foto 07.10.2015 Dnipr poshkodj agitacii 1

foto 07.10.2015 Dnipr poshkodj agitacii 2

На білборді О. Бабенко чорною фарбою написано «КУМА ВИЛКУЛА». Деякі ЗМІ давно заявляють співпрацю О. Бабенко з О. Вілкулом - кандидатом в мери м. Дніпропетровська від «Опозиційного блоку». О. Бабенко балотується не вперше, так від ВО «Батьківщина» вона приймала участь у позачергових виборах до Верховної Ради 2014.

foto 07.10.2015 Dnipr poshkodj agitacii 3

Районний штаб «Батьківщини» з приводу провокативного надпису коментарі не надає, радять звертатись до громадської приймальні. В приймальні на дзвінки не відповідають.

Представник обласної прес-служби «Опозиційного блоку» по змісту напису і відношенню О. Вілкула до О. Бабенко коментарів не надала, і зазначила, що краще звернутись по факту пошкодження до місцевого осередку «Батьківщини». 

Згідно п. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України зазначено: «Ті самі діяння, поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, або іншим способом, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років». 
За коментарями звертайтеся: прес-служба Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.