Партії, кандидати в депутати та кандидати на посаду міського голови активно агітують у вихідні. За їх ініціативи організовують свята, концерти, футбольні турніри, відбувається роздача їжі.

Вчора (4 жовтня) за ініціативи партії «УКРОП» відбувся концерт «Патріоти єднають країну». Під час свята, присутнім безкоштовно роздавали нашивки «УКРОП» та повітряні кульки з партійною символікою, усім бажаючим робили аквагрим.Організатори залучали глядачів до агітації – надавали жилети з символікою партії та прапори.

05.10. Cherkasy Ukrop

 На сцені виступили брати Мандрикові, гурт «Гламур», Наталка Карпа та гурт «Антитіла».

Крім цього, 3 жовтня партійці «УКРОПу» організували футбольний турнір, на який були запрошені студентські команди від Черкаського національного  університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського політехнічого технікуму та Коледжу економіки і управління. Цікаво, що серед гравців ЧДТУ, більшість були іноземцями. Деякі з них не були попереджені, що турнір проходить від «УКРОПу». Наприкінці кожна команда отримала футбольний м’яч від Руслана Зорі (очільник обласного осередку партії), а кожному гравцю дали кашкет.

05.10. Cherkasy Ukrop turnir

Також вчора організовано безкоштовну поїздку для жителів мікрорайону «Перемога» в Красногірський монастир. Листівки з інформацією про це розклеєні округом. Спостерігачі ОПОРИ перетелефонували за вказаним на листівці номером, де повідомили, що поїздка організована за сприяння кандидата в депутати від БПП «Солідарність» Араїка Мкртчяна. Сам А. Мкртчян запевняє, що до цієї поїздки він не має жодного відношення.

3 жовтня, за адресою Б. Шевченка, 409 (округ №36) на подвір’ї одного з будинків працювала польова кухня за ініціативи кандидата на посаду міського голови від ВО «Черкащани» Павла Карася та кандидата в депутати від цієї ж партії Олександра Халамейдика. Присутнім безкоштовно роздавали плов, а також агітаційні листівки та буклети О. Халамейдика. На заході були присутні і самі кандидати.

05.10. Cherkasy Karas

За сприяння кандидата в депутати В’ячеслава Черненка (ВО «Черкащани»), всуботу, по вулиці Гагаріна, 55 (округ №39) відбулося свято для дітей. Там працювали аніматори, аквагрим, батут. Дітей катали на дитячих електромобілях, роздавали безкоштовно цукерки та сік.

05.10. Cherkasy Chernenko

У цей же день в мікрорайоні «Луначарський» (вул. Луначарського, 1-3 та Я. Галана, 11, округ №2) аніматори зі ініціативи кандидата в депутати Тетяни Чубіної (БПП «Солідарність») розважали дітей. Захід тривав протягом години, а в кінці – дітей пригостили цукерками. Батькам роздавали агітаційні листівки за Т. Чубіну та кандидата на посаду міського голови Олександра Радуцького, а також газету БПП «Солідарність. Ведуча свята періодично нагадувала, що захід відбувається за підтримки кандидатів.

Цікаво, що замовником агітаційної продукції є ГО «Форум розвитку Черкащини», головою якої є Ігор Калашник (кандидат в депутати від БПП «Солідарність» до міської ради).

Окрім цього, 4 жовтня у мікрорайоні «Луначарський» на стадіоні ДНЗ «Черкаський професійний ліцей» проходило свято дитячого футболу організоване Тетяною Чубіною. Протягом заходу, діти в гучномовець дякували кандидату за організацію свята. Наприкінці учасники змагань отримали солодощі.

05.10. Cherkasy futbol Chubina

А 3 жовтня у місті Умань святкували день міста. Спостерігачами ОПОРИ активної агітації там помічено не було. Проте за підтримки кандидата на посаду міського голови Ірини Плетньової («Відродження») було організовано захід для дітей. Так, їм безкоштовно роздавали цукрову вату, окрім цього, дітей розважали аніматори та для них працювала надувна гірка.

05.10. Uman  pletnova

05.10. Uman  animatory

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно ст. 60 ч. 4 ЗУ «Про місцеві вибори»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.