3 жовтня на вулицях міста Тернополя, довготерміновим спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА, було зафіксовано маршрутне таксі з агітацією політичної партії «Воля»  

Ternopil Marshrytka Volya1

Кандидати у депутати від місцевої організації політичної партії  «Воля» станом на 1 жовтня уже зареєстровані  Тернопільською міською виборчою комісією для участі в виборах. Тому відповідно до ч.2 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори»  ця політична сила уже має право проводити свою політичну агітацію.

Нагадуємо, що відповідно до ч.1 ст.54 ЗУ «Про місцеві вибори» «передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів».

Але, варто наголосити, що відповідно до п.6 ч.9 ст.60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та в середині транспортних засобів громадського користування, тому ОПОРА вбачає у цьому випадку порушення ЗУ «Про місцеві вибори».

Моніторинг парламенту | Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.