Партії “Соціалісти” та їх представникові було відмовлено у реєстрації. Обурені активісти зібрали мітинг під стінами ТВК, а представники партії обіцяють оскаржувати рішення у суді.

28 вересня Дніпропетровська міська виборча комісія відмовила Ступаку Івану Івановичу в реєстрації на посаду міського голови. За відповідну постанову вдалося зібрати голоси лише з третьої спроби. Спочатку "за" було 8 членів комісії, пізніше - 9, а за годину, врешті, набралося 12 голосів. Підставами для відмови за словами членів комісії є недостовірність даних в автобіографії кандидата. Також виникли питання щодо копії рішення про участь у місцевих виборах партії "Соціалісти".

29 вересня комісія не зареєструвала і партію "Соціалісти", яка висувала І. Ступака. Причина відмови аналогічна - недостовірність даних. "За" відмову проголосувало 13 членів комісії. Під стінами ТВК зібрався обурений натовп, активісти вимагають справедливих рішень. Представник партії Олег Юрашко повідомив, що партія оскаржуватиме рішення комісії в суді.

foto 29.09.2015 Dnipr Socialisti 2

ОПОРА і надалі інформуватиме про розвиток подій. 

 

За коментарями звертайтеся: прес-служба Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.