У Радомишлі Житомирської області кандидат в депутати заздалегідь готувався до виборів. 24 серпня в міському парку відпочинку за сприяння мецената Грант Даяна встановили точку доступу до інтернету через Wi-Fi.

На встановленій табличці зазначено: «Інтернет – це доступ до освіти, роботи, спілкування. Інтернет – це вікно у сучасний світ. Користуйтесь з користю. З повагою, Грант Даян  засновник ІТ-компанії, громадський діяч, меценат».

Мережа має назву I LOVE RADOMYSHL. Пароль: grantdayan.

park v Radomyshli

Грант Даян зазначає, що мережа Wi-Fi була встановлена за його власні кошти.

«Це дійсно моя ініціатива, бо це передові технології і це дає можливість молоді користуватись інтернетом, знаходячись в парку культури і це дає можливість обмінюватись інформацією. Відкриття її було офіційно 24 серпня в День незалежності України. Поставлена за рахунок коштів тоді ще не кандидата, а мене, як мецената», – сказав Грант Даян.

На публічній сторінці Грант Даяна в мережі Facebook 27 вересня опубліковано допис: «Перевірив інтернет в Міському парку - працює! Підходьте ближче до фонтану там знаходиться точка Wi-Fi.».

Skrin Fasebook

Нині Грант Даян є кандидатом в депутати до Житомирської обласної ради за списком партії БПП «СОЛІДАРНІСТЬ», який  назвали 23 вересня на партійній конференції.

В обласній ТВК повідомили, що станом на 29 вересня партія БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» подала списки кандидатів для офіційної реєстрації.

Такі ініціативи політичних партій, кандидатів у депутати місцевих рад, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови напередодні місцевих виборів не порушують Закон України «Про місцеві вибори». Однак, після офіційної реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, такі заходи можуть мати ознаки порушення Закону України«Про місцеві вибори», а саме п. 4 ст. 60:«Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.