Керівний склад районних територіальних виборчих комісій сформовано таємно з пріоритетністю у керівних посадах представників партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Члени Дніпропетровської міської виборчої комісії обурюються непрозорим формуванням керівного складу районних у місті територіальних виборчих комісій. Член комісії Наталія Гусаревич (делегована Радикальною партією Ляшка) під час засідання спробувала з'ясувати хто саме відповідав за розподіл керівних посад, але так і не отримала відповіді. Третину всіх керівних посад в районних у місті ТВК отримала партія “Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ», з них 4 посади голів і 4 посади секретарів комісій.

Також, стало відомо, що 16.09 Ленінська районна в м. Дніпропетровськ виборча комісія мала затвердити межі виборчих округів. Засідання було призначене на 18:00, розпочали з запізненням на годину і без голови. Голова була в міській виборчій комісії. Поки не було голови члени комісії проголосували за розданий їм варіант меж округів і закрили засідання. Після цього деякі члени комісії розійшлися, деякі лишилися. Після 20:00 з'явилася голова і наполягала проголосувати за той варіант розподілу округів, який розробили в облдержадміністрації. 10 голосами "За" комісія проголосувала за вищеназваний розподіл.

 

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.