У місті Мукачево Закарпатської області на одній з головних вулиць минулими вихідними розмістили білборд із логотипом партії «Батьківщина». При цьому на рекламі було згадано ім’я Михайла Боднара та названо його «кандидатом в депутати міської ради».

Втім уже по обіді, 13 вересня, інформація з іменем потенційного кандидата та його «статус» були здерті із рекламоносія.

2015 09 14   batkivchyna bord

У коментарі ОПОРІ Михайло Боднар таку ситуацію пояснив тим, що рекламна агенція помилково розмістила дану інформацію скоріше, ніж треба було. З його слів, на тому білборді повинна була бути реклама партії, а не інформація про нього як кандидата від партії. Михайло Боднар сказав, що його представники зняли інформацію про нього одразу, як дізналися про вміст інформації на білборді.

Білборд належить рекламному агентству «Кріс».

Тепер на рекламоносії чітко видно лише символіку партії «Батьківщина» та частину гасла.

ОПОРА нагадує: згідно із частиною 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори», кандидати мають право починати агітацію на другий день після своєї реєстрації у територіальній виборчій комісії. Агітація закінчується о 24.00 п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у законі строків забороняється.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

 

Website:http://oporaua.org/

Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)