3 листопада на вулицях Полтави з’явилися білборди з політичною антирекламою, із вихідними даними громадського активіста і обраного 25 жовтня депутата Полтавської міської ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергія Чередніченко.

Poltava Chorniy PR 1

Перший тур чергових виборів залишився позаду, та відтепер полтавці готують зробити свій вибір 15 листопада. У другий тур виборів Полтавського міського голови вийшли кандидат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - полтавський міський голова 2006-2010 років Андрій Матковський та діючий міський голова Олександр Мамай, який є висуванцем від власної партії «Совість України».

Так як у кандидатів залишилось два тижні до вирішального вердикту виборців, вони намагаються якомога більше привернути увагу полтавців.

З 3 листопада увагу полтавців привертають білборди, які містять звинувачення Полтавського міського голови Олександра Мамая в бездіяльності. Наприклад, «Де пільги для пенсіонерів?», «Де щорічний ремонт доріг?». Крім того, на всіх білбордах можна побачити анти-рекламний заклик «Врятуй Полтаву від Мамая».

Замовник білбордів Сергій Чередніченко, громадський активіст і новообраний депутат Полтавської міської ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» говорить, що акція «Полтава проти Мамая» розгонулася за його ініціативи. Він скористався тим, що ціни на білборди після виборів значно знизилися та розмістив антирекламу.

– Громадська організація «Відродження Полтави» і я, як її очільник, окрім реклами на білбордах, розмістили 10 кубів по місту. Зараз 10 агітаторів роздають на вулицях міста інформаційні бюлетені, у яких ми хочемо донести, що Мамай для Полтави – це величезне зло. 5 років його діяльності призвели до зубожіння міста, перетворивши його на райцентр, поселення міського типу: розвалені парки, дороги, знищені катки і т.д. У полтавців багато проблем через бездіяльність Олександра Федоровича, - прокоментував ОПОРІ Сергій Чередніченко.

"Зазначимо, що ОПОРА фіксує наявність білбордів як використання чорних піар-технологій. Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що подібні піар-технології є маніпуляцією громадською думкою.
 
Згідно ч. 5 ст. 60 Закону України "Про місцеві вибори"«забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу...».

Громадянська мережа ОПОРА закликає політиків вести чесну та гідну передвиборчу кампанію та не порушувати законодавство України. Нагадуємо, згідно з міжнародними практиками очорнення репутації конкурента суперечить етичним нормам передвиборчих перегонів.

Poltava Chorniy PR 3

Poltava Chorniy PR 2

Poltava Chorniy PR 5

Poltava Chorniy PR 6

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Ірина Грицун
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380979382544
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.