Колишній секретар Глухівської міської виборчої комісії Любов Фетищенко написала заяву в міліцію, прокуратуру та Центральну виборчу комісію, заявивши, що було підроблено її підпис на поданні щодо дострокового припинення повноважень секретаря ТВК Любові Фетищенко та члена комісії Івана Терещенка від місцевої організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Зокрема, в заяві до Центральної виборчої комісії Любов Фетищенко вказує: «Заявляю, що мій підпис було підроблено та я ніколи не підписувала жодних документів щодо зміни членів ТВК, так само як і пустих бланків. Таким чином, постанова ЦВК №502 від 23.10.2015 (Додаток №13) видана ЦВК на підставі сфальсифікованих даних. Я повідомляю також, що зазначена заміна членів ТВК відбувається з метою подальшої фальсифікації виборів в місті Глухові. Прошу Вас вжити всі належні заходи для скасування неправомірно виданої постанови ЦВК та для запобігання фальсифікації виборчого процесу в місті Глухові».

Вже колишній юрист Глухівської міської виборчої комісії Руслан Павленко, якого 24 жовтня звільнила нова більшість ТВК після прийняття присяги нових членів комісії, в коментарі ОПОРІ заявив, що 24 жовтня два нові члени комісії незаконно прийняли присягу, тому правомочність Глухівської ТВК є дуже сумнівною, що ставить під загрозу перебіг виборчого процесу.

hotnews 24.10

Також ОПОРІ надійшло повідомлення, що голова Глухівської організації Партії простих людей Сергія Капліна Сергій Якименко звернувся до керівництва СБУ та МВС з вимогою негайно розслідувати дану подію, що набрала неабиякого резонансу.

Нагадаємо, в п’ятницю, 23 жовтня, відбулася заміна секретаря комісії та трьох членів.

ОПОРА повідомляла про конфліктність даної комісії, де є кілька скарг в міліцію, а також постійно чергують міліціонери.

 

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.