У Глухові (Сумська область) самовисуванцю на пост міського голови Мішелю Терещенку не дозволяють провести зустріч з людьми в жодному підходящому приміщенні міста.

Вже три відмови отримали представники кандидата на посаду міського голови Глухова самовисуванця Мішеля Терещенка від керівництва міської та районної ради та навчального закладу в задоволенні прохання надати приміщення для проведення конференцій «Перспективи розвитку Глухова».

Перша конференція за ініціативи Мішеля Терещенка пройшла ще у червні 2015 року в залі агротехнічного інституту СНАУ, а вже для другої (на 7 жовтня) керівництво інституту відмовилось надати свою актову залу, мотивуючи святкуванням Дня учителя, яке цього року припало на 2-4 жовтня. Тоді кандидат звернувся до районного будинку культури і на договірній основі таки провів другу конференцію. Проте на наступний захід, який був запланований на 15 жовтня, директор цього закладу попросив отримати дозвіл в районній раді. Глухівська районна рада в особі її голови Володимира Цюкало відмовляє кандидату, посилаючись на перебування в РБК районної виборчої комісії, яка працює там ще з 6 вересня.

news 17.10 rbk

Представники кандидата звернулися до міського голови - свого головного суперника - Юрія Бурлаки (висуванець партії «Воля народу») з проханням посприяти у наданні приміщення у міському Палаці культури. Але отримали відмову у зв'язку з нібито аварійною ситуацією в закладі.

news 17.10 bk

Відмови отримує кандидат не лише у наданні приміщень. Також йому було відмовлено в розміщенні на платній основі агітації на комунальних білбордах. Міськвиконком мотивує це тим, що на них вже розміщена «необхідна інформація». Цікаво, що для агітації Геннадія Дем’яненка - кандидата в депутати від Опозиційного блоку – місце знайшлося.

news 17.10 inform

Спостерігач ОПОРИ 15 жовтня зайшов до міського Палацу культури та торкнувся батарей в холі закладу - вони гарячі, двері в зал були зачинені, але ознак ремонтних робіт не виявлено. На дверях висить розклад заходів на найближчі дні.

news 17.10 ogoloshenna

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.