У місті Суми на деяких дільницях досі немає ні кабінок для голосування, ні необхідної документації для забезпечення виборчого процесу. В ДВК кажуть, що можуть відкритися із запізненням. В ТВК радять почекати до ранку.

Про проблеми на своїй дільниці ОПОРІ повідомив голова ДВК по вул. Даргомижського, 2 Едуард Міцкус. Він розповів, що це велика дільниця, але тут і досі немає кабінок для голосування, скриньок прийшло лише чотири замість шести, але немає ні контрольних листків, ні іншої документації для роботи в день виборів.

- Ми звернулися до голови Сумської міської виборчої комісії Світлани Ревякіної із запитанням коли будуть кабінки для голосування, чи нададуть нам документацію для роботи в день виборів, на що вона відповіла, що не знає коли це буде і порадила почекати, можливо й до ранку, – говорить голова ДВК.

Він також додав, що говорив із колегами із сусідньої дільниці і там ситуація аналогічна.

- Боюся, якщо кабінки прийдуть зранку, то ми не встигнемо їх вчасно встановити, а це значить, що дільниця вчасно не розпочне роботу, - говорить Едуард Міцкус і уточнює, що люди не готові працювати дві доби без відпочинку, чекаючи в суботу невідомо скільки доки надійде все необхідне для роботи комісії в день виборів.

Заступник голови Сумської міської виборчої комісії Ольга Одінцова повідомила ОПОРІ, що дійсно, є проблеми із встановленням кабінок на ряді ДВК, але до 7.15 ранку 25 жовтня всі кабінки будуть встановлені і всі дільниці відкриються вчасно.

 

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android