Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА протягом першої половини дня голосування на позачергових виборах Криворізького міського голови стали очевидцями неодноразового підвезення виборців для здійснення волевиявлення на дільниці Довгинцівського району міста Кривий Ріг.

pidviz vd

Так, підвезення до дільниці 121723 здійснювалося ПАТ «Північтранс» на замовлення Криворізької міської організації ветеранів, основаною Дабіжою Миколою Кириловичем.  Пан Дабіжа у 2010 році був обраний депутатом міської ради від Партії Регіонів у виборчому окрузі № 29. Водій одного з мікроавтобусів показав спостерігачам договір перевізника з замовником. У автобусі також була присутня відповідальна особа "голова квартального комітету", яка має списки виборців з персональними даними. Що відбувається у автобусах під час дороги від будинків виборців до вибочих дільниць - невідомо. 

ВІДЕО: Громадянська мережа ОПОРА

Громадянська мережа ОПОРА звертається до Криворізької поліції щодо перевірки фактів підвезення виборів на наявність ознак непрямого підкупу виборців.

 dogovir 1 27 03

dogovir pidviz 27 03

dogovir new 27 03 2

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.