Криворізька міська виборча комісія затвердила кошторис для підготовки та проведення позачергових виборів міського голови Кривого Рогу. Загальна сума видатків склала понад 700 тисяч гривень.

Найбільше коштів, 625 тисяч гривень, піде на друк виборчих бюлетенів. Понад 40 тисяч гривень буде спрямовано на заробітну плату членів виборчої комісії, а також залучених фахівців й технічних працівників. Також майже 10 тисяч гривень відведено на оплату транспортних послуг.

Koshtorys MVK.pdf by zolotarova

Зауважимо, що кошторис для підготовки та проведення позачергових виборів Криворізького міського голови міська виборча комісія Кривого Рогу затвердила, керуючись ст. 68-69 Закону України «Про місцеві вибори», а також постановою ЦВК №21 від 12.02.2016 «Про затвердження середніх норм видатків територіальних та дільничних виборчих комісій на підготовку і проведення місцевих  виборів, призначених в окремих регіонах України на 27 березня 2016 року» та постановою ЦВК №65 від 09.03.2016 «Про затвердження на 2016 рік середніх норм видатків територіальних та дільничних виборчих комісій з місцевих виборів на підготовку і проведення позачергових, повторних, проміжних та перших місцевих виборів».

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.