Роблять домашні завдання і не забувають перевіряти показання лічильників учні ліцею для обдарованої сільської молоді в Чернігові. Зацікавленість та обізнаність ліцеїстів у питаннях енергозбереження в побуті знадобилась 10 березня під час семінару «Енергоефективність та енергозбереження – потреба сьогодення», який провела Громадянська мережа ОПОРА.

«Звичайні правила поведінки у побуті стають звичками і формують раціональне ставлення до наданих нам ресурсів, вчать не витрачати їх задарма. Якщо закривати кран підчас чистки зубів, можна зекономити до 10 літрів води, а якщо чистити їх тричі на день, то майже 30. Закриваючи посуд кришками і не допускаючи накип в чайнику можна реалізувати енергозберігаючі методи. Це здається незначним, але все велике починається з дрібниць. І коли наші діти знатимуть, як правильно поводити себе у власному будинку, в майбутньому ми не матимемо проблем», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Як саме впливають на оточуючий світ учні ліцею дізнавалися за допомогою визначення власного екологічного сліду. Розібравши окремо кожне із питань, представники ОПОРИ пояснили і те, як правильно провітрювати приміщення, аби зберегти тепло.

Координатор нагадала, що діти сьогодні позитивно впливають на свідомість батьків, саме тому обговорення питань енергоефективності є дієвими й серед дітей.

Додаткову інформацію у вигляді інформаційних постерів отримали всі зацікавлені від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Матеріали містять поради щодо підвищення енергоефективності у своїй оселі.

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.