1 березня на запрошення лучан у Луцькому міському центрі зайнятості вдруге відбувся інформаційний семінар на тему «Енергозбереження вдома. Прості поради для кожного». Захід провела Громадянська мережа ОПОРА в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Активісти ОПОРИ розповіли лучанам прості поради, як зменшити споживання енергетичних ресурсів вдома. Дотримуватись цих рекомендацій може і повинен кожен, адже на практиці вони доводять свою дієвість.

«У Луцькому міському центрі зайнятості проводиться близько 10 тренінгів на місяць. Вони на різну тематику і за участі наших соціальних партнерів. Щодо семінарів з енергозбереження, заощадження в домашніх умовах – це дуже цікава тема для наших безробітних, адже сьогодні різко постає питання щодо оплати комунальних послуг. І якщо в домашніх умовах можна легко зекономити – то це цікаво. Як сказав лектор минулого разу: «Все, що ми заощадили – ми заробили», – наголосила начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Юлія Харічкова.

02 03 16 01

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія також прокоментувала необхідність та доцільність проведення таких семінарів: «Від сьогодні на чверть зросла вартість електроенергії. Тепер мешканці, які споживають на місяць до 100 кВт/год електроенергії, сплачуватимуть 57 коп. за 1 кВт/год. Якщо використовуватимуть від 100 до 600 кВт/год – платитимуть 99 коп. за 1 кВт/год. Якщо ж споживатимуть електроенергії більше, тоді ціна кіловат-години становитиме 1 грн 56 коп. Прості правила економії у побуті допомагають нам заощадити 10-20% енергетичних ресурсів, і, відповідно, ми заощаджуємо й власні кошти.»

02 03 16 02

Всі учасники отримали інформаційні матеріали «10 порад, як зберегти тепло у вашій оселі», листівки з порадами щодо збереження енергоресурсів та детальною інформацію про державну підтримку населення з питань енергозбереження, підготовлені в рамках Проекту USAID.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: +38 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.