У Кривому Розі триває реєстрація кандидатів на посаду міського голови. У п'ятницю, 26 лютого, до списку претендентів обійняти крісло мера включили ще два самовисуванці й одного представника політичної партії "Громадський Рух "Народний контроль".

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, сьогодні, 26 лютого, на порядку денному засідання Криворізької МВК основним питанням була реєстрація трьох кандидатів на посаду міського голови.

Після поетапних обговорень поданих заяв претендентів, члени комісії спочатку ухвалили рішення про реєстрацію самовисуванців Іванченко Інни Іванівни, Натарова Олександра Васильовича та висуванця від політичної сили "Громадський Рух "Народний контроль" Левицького Ігоря Васильовича (рішення конференції місцевої організації партії від 23 лютого 2016 року).

Зауважимо, що наразі відомі імена 5 офіційно зареєстрованих кандидатів на посаду міського голови, які можуть продити передвиборну агітацію згідно з вимогами виборчого законодавства. Це 4 самовисуанці - Яна Беркут (зареєстрована кандидатом 22 лютого), Юрій Вілкул (зареєстрований 24 лютого), Інна Іванченко та Олександр Натаров (зареєстровані 26 лютого)  та один представник політичної партії - Ігор Левицький (зареєстрований 26 лютого). 

Нагадаємо, відповідно до ч. 2 ст. 54 Закону України "Про місцеві вибори" кандидати мають право розпочинати передвиборчу агітацію на наступний день після реєстрації і зобов'язані припинити за 24 години до дня голосування, тобто до 26 березня. Якщо агітація потребує грошового забезпечення - для друку поліграфії, проведення масових заходів, розміщення повідомлень у ЗМІ тощо, вона може бути профінансована виключно з виборчого фонду кандидата або місцевого партійного осередку, котрий висунув його на цю посаду (ч. 6 ст. 54 Закону України "Про місцеві вибори").

До відома:

  • Натаров Олександр Васильович – громадянин України, народився 4 вересня 1970 року, ПП Харченко Г.А., завідувач складу. Під час місцевих виборів у Кривому Розі 2015 року балотувався в депутати від ВО «Відродження України»
  • Іванченко Інна Іванівна – громадянка України, уродженка Кіровограду, вища освіта, юрист. Головний редактор видання «Кривий Ріг вечірній». Громадський активіст, правозахисник.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.