В середу, 24 лютого 2016 року, на черговому засіданні Криворізька міська виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію другого кандидата на посаду міського голови чинного мера Кривого Рогу Юрія Вілкула.

Кандидат від місцевої організації політичної партії "Опозиційний блок" на виборах восени 2015 року цього разу балотується шляхом самовисування.

postanova reestr Vilkul 480x800

Після ознайомлення з поданими очільником міста документами, члени МВК прийняла рішення про його реєстрацію. Увагу присутніх на засіданні членів комісії привернув цікавий факт із декларації про майно та доходи кандидата: при річному доході в розмірі 782 135 гривень, Юрій Вілкул вказав, що отримав матеріальну допомогу в розмірі 63 гривні. За реєстрацію кандидата міськвиборчком проголосував не одноголосно. Члени комісії Тетяна Руденко (ВО "Батьківщина") та Олександр Буян (Політична партія "Відродження") утримались.

ВІДЕО: Младена Качурець, офіційний спостерігач Всеукраїнської громадської організації "Громадянська мережа ОПОРА"

Також на засіданні члени міської виборчої комісії зареєстрували двох довірених осіб самовисуванки Яни Беркут (зареєстрована кандидатом 22 лютого) та затвердили заміни у складі Довгинцівської, Саксаганської, Інгулецької, Тернівської та Центрально-Міської районних у місті виборчих комісій.

До відома: Вілкул Юрій Григорович – громадянин України, народився 14 листопада 1949 року. Доктор технічних наук. З 2006 по 2010 роки, голова Дніпропетровської облради, з червня 2010 року депутат облради за списком Партії регіонів, очолював комісію з питань будівництва, транспорту, зв’язку та благоустрою. Восени 2010 року обраний мером Кривого Рогу. В листопаді 2015 року переобраний на пост міського голови. Віце-президент Академії гірничих наук України.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.