16 лютого в Оболонському районному центрі зайнятості відбувся черговий семінар «Енергоефективність удома. Прості поради економії» в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа» (Проект USAID). Про правила ощадливості у власній оселі розповіла координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька.

Спікер зауважила, що чергове зростання вартості електроенергії, яке чекає на українців з 1 березня, спонукає населення до заощадження. Однак завдяки простим порадам можна не лише виявити «зажерливі» прилади, а й запобігти надмірному споживанню. Так, замінивши звичайні лампи розжарювання на енергоефективні, можна заощадити до 550 гривень на одній лампочці. Електричний чайник, який ми використовуємо вдома, в середньому обходиться у 23 гривні на місяць, електроплита – у 52 гривні. Придбавши прилади з високим класом енергоефективності, можна відчутно знизити ці цифри у платіжках.

17 02 16 04

Лектор нагадала, що правильне поводження з відходами – вагома інвестиція у майбутнє. Відомо, що одна неутилізована пальчикова батарейка забруднює 400 літрів води чи 20 м2 ґрунту, а тонна макулатури дає 750 кілограмів нового паперу та зберігає 2-3 дерева. Сортування сміття також є важливим, адже забезпечує правильну переробку відходів.

«Відповідальне споживання не лише заощаджує кошти, це також інвестиція у чисте і захищене майбутнє – для нас та наших дітей», – підсумувала лектор.

Наприкінці заходу Аліна Брезіцька роздала листівки та буклети, підготовлені за підтримки Проекту USAID, які присвячені особливостям Державної програми з енергоефективності. З цих матеріалів учасники отримали систематизовану відповідь на важливі питання щодо використання ресурсів.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.