11 лютого у Павлограді в приміщенні міськради відбулось обговорення проектів та загальноміських заходів, присвячених підвищенню рівня енергоефективності у житлово-комунальному секторі міста.

На зустрічі були присутні члени правління місцевих ОСББ, представники Громадянської мережі ОПОРА, голова Громадської ради, керівник Ресурсного центру «ОСББ – майбутнє Павлограду» Оксана Горова, а також виконуючий обов’язки начальника управління комунального господарства та будівництва Андрій Завгородній.

12 02 16 05

Нагадаємо, що Павлоград є одним з міст–підписантів Угоди мерів, що передбачає створення та реалізацію енергозберігаючих проектів, а також впровадження політики, спрямованої на скорочення викидів СО2. Тому головною темою обговорення стали попередньо підготовлені програми реформування в сфері ЖКГ, які мають бути представлені в подальшому на розгляд місцевим депутатам.

Окрему увагу приділили програмі, презентованій Ресурсним центром «ОСББ – майбутнє Павлограду», яка передбачає відшкодуванню відсотків з міського бюджету для енергоефективних кредитів для будівель ОСББ. За основу цього нововведення було взято успішний досвід Луцька.

«Це не лише гарний стимул для членів об’єднань багатоквартирних будинків провести термомодернізацію житла за рахунок співфінансування держави та міста, а й заохочення для тих мешканців, які мають визначитись з формою господарювання у своїх будівлях до 1 липня 2016 року», – підкреслив місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

На порядку денному також стояло питання презентації Плану дій сталого енергетичного розвитку. За загальним погодженням було вирішено провести 25 лютого 2016 року громадські слухання, організовані Громадянською мережею ОПОРА, управлінням комунального господарства та будівництва і розробниками Плану. Для внесення пропозицій щодо ПДСЕР будуть залучені голови депутатських комісій, члени Громадської ради, представники комунальних підприємств та ОСББ, екологи, заступники профілюючих відділів міськвиконкому та громадськість.

Визначились присутні також і з проведенням широкомасштабної інформаційної кампанії, присвяченої Дням сталої енергії. Їх попередньо запланували організувати у квітні 2016 року.

«Популяризація заходів, що навчають раціональному енергоспоживанню громадськість, є одним з важливих аспектів для підвищення загального рівня енергоефективності у місті. Тому проведення ДСЕ є обов’язковим для кожного учасника Угоди мерів», – зазначив координатор.

Представники ОПОРИ також передали Ресурсному центру та співробітникам виконкому плакати та буклети з інструкціями по створенню ОСББ, розроблені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.