Майбутні правила благоустрою обговорювались 5 лютого за круглим столом, що відбувся у Херсонському міськвиконкомі. Вела обговорення начальник Херсонської інспекції з благоустрою Олена Мазур. У круглому столі, окрім працівників інспекції, взяли участь представники поліції, громадських організацій, в тому числі Громадянської мережі ОПОРА, голови ОСББ, депутати міськвиконкому. В ході круглого столу зачитувалися пункти правил, а присутні одразу вносили до них свої пропозиції.

Серед найбільш важливих питань круглого столу були вивіз, сортування та переробка сміття, паркування на зеленій зоні автомобілів, проблеми пересування містом людей на інвалідних візках, розміщення реклами та оголошень у недозволених місцях. Велику увагу приділили проблемам вивозу гілок та листви, як у приватному секторі, так і біля багатоповерхівок.

08 02 16 02

«Такі проблеми повинні вирішуватися разом з громадськістю. Ми взяли до уваги усі пропозиції, які були озвучені під час круглого столу для доопрацювання пунктів разом з юридичним відділом. Гадаю, вже через півтора тижні ми зустрінемося знову і обговоримо доопрацьовані правила благоустрою», – сказала керівник інспекції з благоустрою Олена Мазур.

«Ми завжди вважаємо за необхідне участь громади у прийнятті важливих для неї рішень, а також у подальшому їх втіленні. Це на користь розвитку міста. Усі верстви населення повинні бути задіяні в цьому процесі. Саме тому під час круглого столу ми запропонували залучати дітей, а саме провести конкурс малюнків на екологічну тематику», – заявила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.