В середу, 3 лютого, в сесійній залі Хмельницької міської ради в рамках Проекту USAID відбулося розширене засідання дорадчого комітету з питань сталого енергетичного розвитку міста. У засіданні взяли участь міський голова Олександр Симчишин, представники профільних структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, розробники ПДСЕР, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Андрій Мартишко, журналісти та активні громадяни.

Дослідження динаміки виробництва та споживання енергоресурсів, а також інвентаризація витрат енергії в обраних секторах міського господарства дали розробникам ПДСЕР можливість визначити викиди CO2 в кожному секторі та оцінити їхній внесок у загальні викиди парникових газів у атмосферу міста.

04 02 16 02

«Сталий енергетичний розвиток міста повинен задовільнити енергетичні потреби місцевої спільноти без шкоди для прийдешніх поколінь. У нас передбачена програма інформаційно-просвітницьких та організаційних заходів, які, в першу чергу, будуть спрямовані на свідомість громадян щодо енергоефективної поведінки та зміну менталітету. Заходи цільової програми допоможуть підвищити рівень усвідомлення споживачами своєї ролі в розумному використання енергоресурсів і розуміння необхідності співфінансувати енергоефективні заходи у багатоквартирних будинках для покращення комфорту проживання, зниження залежності від зростання цін на енергоносії і, відповідно, тарифів на комунальні послуги», – зазначив міський голова.

Крім Плану дій зі сталого енергетичного розвитку Проект USAID надав допомогу в розробці Каталогу інвестиційних проектів ПДСЕР та Інвестиційної стратегії ПДСЕР м. Хмельницького. Інвестиційна стратегія містить понад 60 проектних пропозицій на загальну суму майже 3 млрд грн. Реалізація Інвестиційної стратегії сприятиме скороченню викидів СО2 щонайменше на 240 тис. т/рік або 25,92% базового рівня (2010 рік). Економія природного газу до 2025 р. становитиме майже 368 млн м3, а електроенергії – близько 360 тис. МВт·год.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Андрій Мартишко
тел.: +38 096 161 82 23

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.