21 січня в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради відбулося засідання консультативної робочої групи з питань моніторингу стану виконання ПДСЕР (Плану дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 р.). До робочої групи увійшли представники міської влади, департаментів ОДА та місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Андрій Мартишко.

Присутні під час засідання фахівці презентували оновлену та доповнену версію ПДСР для обговорення та корегування.

22 01 16 02

Ішлося, зокрема, про те, що важливим фактором зменшення обсягу енергоспоживання в місті та забезпечення подальшого раціонального використання енергетичних ресурсів є зміна свідомості жителів міста. Пропонованими заходами міської ради м. Тернопіль як мотиватора у цьому секторі можуть бути різного роду просвітницькі кампанії серед мешканців, сприяння формуванню ОСББ, діяльність консультаційних пунктів з енергоефективних технологій, презентації кращих прикладів досягнення енергоефективності у будівлях житлової сфери, підтримка у розробці проектів термомодернізації будинків тощо.

«Після попередньої версії ПДСР місто ефективно почало співпрацювати з міжнародними проектами. Реалізовано ряд заходів щодо скорочення викидів CO2. Населення має великий потенціал для модернізації житлового сектору, що, в свою чергу, дозволить енергоефективно та раціонально використовувати ресурси», – зазначив Дмитро Марусич, спеціаліст з розробки ПДСР.

Незабаром Громадянська мережа ОПОРА проведе відповідні громадські слухання, до яких будуть запрошені представники громадських організацій та пересічні тернополяни.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Андрій Мартишко
тел.: +38 096 161 82 23