Під час засідання ініціативної групи у Виконавчому комітеті міської ради обговорили, що може вплинути на активізацію жителів Чернігова щодо створення ОСББ. До участі долучилися активні діячі громад, представники адміністрації та вже створених ОСББ, а також Громадянська мережа ОПОРА.

До 15 липня повинна бути обрана діюча модель створення ОСББ. На цьому наголосив під час засідання заступник міського голови з питань виконавчих органів влади Олександр Кириченко.  Це важливо, враховуючи, що про особливості роботи об’єднання знає близько 5-10% жителів.

«Для того, аби кожен усвідомив переваги ОСББ, необхідно реалізовувати масштабну інформаційну кампанію, яка зачіпатиме всі дотичні питання. Працюючи з кожним індивідуально, ми мінімізуємо кількість незрозумілих тем», – пояснювала під час засідання місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

21 01 16 02

Близько 4-6 будинків вже виявили бажання створити ОСББ, проте потребують інформаційної підтримки та супроводу. Саме тому вирішено поетапно проаналізувати можливі проблеми при утворенні об’єднання, та на основі цього виокремити механізм їх вирішення в подальшому.

Під час обговорення учасники заходу ознайомились з детально розробленими постерами від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які вказують, що саме потрібно поетапно робити мешканцям, аби спільно приймати ефективні рішення в багатоквартирному будинку.

У підсумку зустрічі вирішено сформувати повний інформаційний пакет, який буде необхідний будинкам, що виявляють бажання утворити ОСББ. Наступним кроком стане організація спеціального приміщення та вибір висококваліфікованої людини, яка надаватиме консультації.