Громадянська мережа ОПОРА розпочала проведення лекцій на тему енергозбереження для приватних підприємств Херсона. 18 січня слухачами лекції, проведеної за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа», стали працівники та власники одного зі столярних цехів міста. Від активістів ОПОРИ вони дізнались про найсучасніші засоби зменшення енерговитрат та способи, як зробити свою діяльність більш енергоефективною.

«Як, мабуть, і всім приватним підприємцям, нам сьогодні теж доводиться замислюватись над економією електроенергії, – розповідає власник столярного цеху та працюючий столяр Сергій. – У роботі ми використовуємо велику кількість електропристроїв, у тому числі таких, які потребують суттєвих енерговитрат. І в кожному конкретному випадку треба окремо розглядати, який підхід є найбільш економічним. Так, наприклад, здається, що завжди краще вимикати обладнання. Але при запуску столярного верстата через двигун проходять семиразові струми, тому при короткочасних зупинках в роботі краще зайвий раз його не вимикати. Порадитись зі спеціалістами з енергозбереження – це завжди краще, ніж шукати вірний шлях самотужки. Тому ми раді, що Громадянська мережа ОПОРА надає приватним підприємствам таку можливість».

19 01 16 01

«Рівень енергозбереження у країні прямо залежить від того, як поводитимуться працівники кожного підприємства – великого чи маленького, державного чи приватного. А оскільки це ще й питання економії власних коштів – приватні підприємці дуже охоче сприймають нашу ініціативу. Ми маємо намір проводити такі лекції надалі частіше, та завжди будемо раді відповідним зверненням до нас від ПП та інших установ», – прокоментувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22